© Rootsville.eu

Desert Hollow (US)
tiltle: Thirsty (EP)
music: Folk - Alt-country
release date: may 21, 2021
label: Mule Kick Records
promotion: KG Music Press
info artist: Desert Hollow

© Rootsville 2021


Desert Hollow is een jong folkieduet uit Californië, bestaande uit Xander Hitzig en Nicole Olney. Het duo is zowel onafhankelijke songwriters die in liefde en creatieve samenwerking zijn samengekomen en een totaal uniek geluid creëren. Hun naam, Desert Hollow, is een definitie van hun gecombineerde geografische en artistieke invloeden. Hitzig komt uit West Virginia en Olney komt uit de woestijn van Californië. Beiden delen een voorliefde voor vroege traditionele folk en bluegrass, maar zijn even gepassioneerd door indie-folk en alt-countrymuziek.

Zowel Hitzig als Olney schreven en zongen op hun debuut EP met vijf nummers, Thirsty. Hitzig draagt ook leadgitaar, viool, mandoline, penny whistle, kazoo en 5-snarige banjo bij, terwijl Olney gitaar, banjolele en kazoo levert. Ze brachten gasten Matt Lucich (Paula Cole, Kate Pierson) op drums en percussie, James "Hutch" Hutchinson (Bonnie Raitt, Bob Dylan) op bas, Johnny Hawthorn (The HawtThornes) op steelgitaar en Adrienne Isom (Nocona en Mule Kick Records) op bas. De plaat is geproduceerd door Steve Berns (die ook ingenieurs is) en KP Hawthorn (Mule Kick Records, The HawtThorns).

De EP trapt af met de titelsong "Thirsty", geschreven door Olney. Hitzig werd geïnspireerd om 'I Can't Wait For Summer' te schrijven tijdens een bezoek aan West Virginia in het vroege voorjaar. "Look At That Birds" werd ook gemaakt tijdens een bezoek aan West Virginia, maar Olney had het begin van dit nummer. Op weg naar een familiediner keek ze op en zag vogels in de lucht cirkelen. Hitzig schreef "Take Me Back To Nowhere" lang voordat hij Olney ontmoette. Het is een nummer dat hij speelde met zijn groep Brownchicken Browncow Stringband. Hij raakte geïnspireerd nadat hij twee weken in een busje in New Orleans had gewoond met de vijfkoppige band.

tracks:

1 Thirsty
2 I Can't Wait For Summer
3 Look At Those Birds
4 Take Me Back To Nowhere
5 Mary